In stijl afgesloten

Aurora 1 heeft de laatste wedstrijd in stijl afgesloten. Na een ritje van ruim 135 km naar het mooie, maar wel verre, Friesland mochten we nog aantreden tegen Deinum. Een ploeg die lange tijd onze concurrent was maar in de laatste fase verschillende steken liet vallen. Thuis was het niet zo’n hele fijne wedstrijd die gepaard ging met heel fysiek spel en veel commentaar op de scheidsrechter.
Op het zwaar bespeelbare kunststof veld werd de wedstrijd gestart door een uitstekend leidende scheidsrechter Oostra. Deinum nam al gauw het initiatief en scoorde 1-0. Het werd al gauw duidelijk dat Deinum de punten zeker niet cadeau zou geven. In minuut twaalf kwam Aurora op een 2-3 voorsprong en middels een fraaie omdraaibal werd het 2-4. Eens sterke periode van Deinum (of wat mindere periode van ons) zorgde er voor dat het 7-4 werd en het werd zaak om de achterstand niet te ver op te laten lopen.
De messen werden geslepen en de ruggen gerecht en Aurora vocht zich terug in de wedstrijd. Het werd gelijk (7-7) en na 35 minuten was het 9-8.
Na de speech van Pat was één ding nog steeds duidelijk en dat was dat we ongeslagen wilde blijven. Direct na het fluitsignaal werd het 9-9, maar Deinum was niet van plan om zich over te geven. We kwamen met 2 punten achter ( 11-9 ) mede omdat Deinum nog een strafworp miste. Opnieuw kwam Aurora terug naar 11-11. Via de stand 12-12 werd het 14-12 en weer stonden we er twee achter.
Dit was ook zo’n fase waarbij het geloof in een goede afloop toch ietsje minder werd. Maar wat al heel veel keer te zien was is het feit dat Aurora erg sterk was in het terug komen uit een achterstand. Er is geen paniek, stress of gemopper, maar strijden voor elk punt en dat is in mijn ogen wel een hele stap voorwaarts t.o.v. de laatste seizoenen.
We kwamen weer gelijk, 14-14, maar de stugge en fanatieke Friezen pakte nog twee doelpunten. Nog eenmaal zette Aurora aan want we wilden niet verliezen en zo gezegd zo gedaan. Twee fraaie goals van afstand bracht de eindstand onder, de nogmaals goed leidende scheidsrechter , op 16-16. Missie geslaagd en met 221 doelpunten voor en 139 tegen kun je gerust afreizen naar Haarlem . Honderd vijf en dertig kilometer terug en het seizoen is klaar.
Na het team uitje bij de Mc Donalds in Heerhugowaard zit het veld seizoen er definitief op. Ongeslagen kampioen geworden is een mooi resultaat en moet vertrouwen geven voor het volgende seizoen in de derde klasse.
Joke en ondergetekende zullen daar niet meer bij zijn als teambegeleider. Wij hebben besloten om hier niet mee verder te gaan . Vanaf deze plaats willen wij het team, Gerry en Patrick bedanken voor de samenwerking afgelopen seizoen en wensen jullie heel veel succes in de 3e klasse.
Tevens is dit dan ook mijn laatste verslag van Aurora 1 en ik hoop dat er iemand is die dat over wil nemen.
Wij wensen u alvast een hele prettige vakantie toe.
Doelpuntenmakers in deze laatste wedstrijd waren: Jessica, Michael (4), Jos (3), Cynthia, Melvin 2, Daisy 1.

Teambegeleiders,
Joke en Ton van Eeken