Aurora 1 terug naar de 3e klasse.

Het 1ste team van Aurora heeft het waar gemaakt op het veld (in de zaal mislukte dit) en is kampioen geworden op overtuigende wijze. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn we nog steeds ongeslagen en dat willen we eigenlijk nog wel zo houden. Afgelopen zaterdag mochten we tegen Westergo proberen om het kampioenschap binnen te halen. Op papier niet zo’n hele moeilijke klus (Westergo staat laatste in de poule) maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de poule.
Na de heftige weken die achter ons lagen moest het nu gaan gebeuren. Vooraf aan de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Linda en daarna omschakelen naar de wedstrijd. Onder grote belangstelling klonk het fluitsignaal en was de race naar de titel ingezet. Na twee minuten konden we al juichen, maar Westergo kwam op gelijke hoogte. Het gaatje wat geslagen werd duurde wel tot de 18e minuut toen het 5-3 werd. Westergo met al haar lengte en stevigheid klampte nog aan, maar bij 6-3 werd het wel duidelijk dat er maar eentje deze wedstrijd kon gaan winnen. Aurora liep geleidelijk weg en bij rust prijkte al een mooie 10-5 op het scorebord.
Doorgaan in de tweede helft met de zelfde energie (ondanks de hitte) en inzet was het parool. Zo gezegd zo gedaan. De scoren liep op naar 13-6 en 16-7. De resterende negentien minuten waren goed voor het scorebord. Via de stand 18-10 en 20-10 was het laatste woord aan Westergo die de eindstand bepaalde van 20-11.
Aurora 1 was kampioenen dat is zeker terecht te noemen. Slechts 1 wedstrijd werd gelijk gespeeld en dat smetje willen we morgenavond goed gaan maken als we om 20.30 uur tegen HBC spelen. Daarna rest ons nog 1 wedstrijd, in het mooie maar ook verre Friesland, tegen Deinum die lang onze concurrent was.
Daarna zit het seizoen erop. Daarop vooruitlopend wil ik vanaf deze plaats alle spelers van Aurora 1 en de trainer/coach van harte feliciteren. Dank ook aan de spelers van Aurora 2 (en eentje van 3) en hun coach voor de bereidwilligheid om klaar te staan bij de wedstrijden van Aurora 1. Dank ook aan onze wasvrouw / statistieken en chauffeur voor de support gedurende het hele seizoen.
Wij willen (Joke, Patrick en ondergetekende ) Aurora 1 heel hartelijk bedanken voor het presentje en we zijn heel erg blij met de mooie gegraveerde glazen (en de versnapering).
Tot slot bedanken we ook de supporters die met ons mee zijn gegaan naar uitwedstrijden of aanwezig waren bij onze thuis wedstrijden. Jullie waren een hele steun voor ons en daardoor is het ook gelukt.
Op naar de derde klasse en hopen op een beetje gunstige indeling qua teams maar ook zeker qua afstanden.
Gescoord werd er nog door:
Danny, Joshua (5), Melvin (3), Cynthia, Michael, Jessica (2), Daisy 1

Teambegeleider,